Støttespillere

Regelverk

Landeveiscupen er ment som et lavterskel tilbud for unge sykkelryttere i alderen fra 10 til 16 år, samt juniorklassene.

Rittene arrangeres i Oslo og Akershus slik at logistikken forhåpentligvis skal være enkel. Det er lave kostnader for deltakelse. Det er Region Øst fra Norges Sykkelforbund som står bak landeveiscupen.

Vi følger Lover og Regler fra Sykkelforbundet. Anbefaler alle å lese igjennom dette, og spesielt dokumentet om utstyr. Vi kan kjapt sammenfatte det som er mest viktig

Regler for sykkel

For ungdomsklassene må sykkelen veie minst 8.0 kg inkludert flaskeholder. Hjulene må være av aluminium og ha minst 16 eiker. Det er ikke lov med elektroniske gir.

Klær

Man skal sykle i klubbens draktsett. Her inngår trøye og bukse. Når det gjelder hjelm, briller, hansker og sko er det fritt frem. Er det regn kan man bruke gjennomsiktlig regnjakke slik at klubbdrakt og startnummer er synlig. Når det gjelder hjelmer skal det være heldekkende hjelm med gode hakestropper. Bruk av aerodynamisk upolstret hjelm (tempo-hjelm) er ikke tillatt. I de aldersbestemte klassene, M/K6-16, er kun bruk av standard fellesstart hjelm tillatt.

Girutveksling

Det finnes et regelverk for hvilke girutveksling man kan bruke i de forskjellige klassene. For voksne er det valgfritt med for de aldersbestemte klassene er dette regelverket man må forholde seg til

  • Junior 52/14
  • M/K 15-16 kan velge mellom 47/14 - 50/15 - 52/16 - 53/16. Mest vanlig er 50/15
  • M/K 10-14 kan velge mellom 47/15 - 50/16 - 52/17. Mest vanlig er 50/16

Her teller du antall tenner på største drev foran og minste bak. Det er størrelsen på drevet foran som bestemmer hvor mange tenner du kan ha på minste drev bak. Dersom utvekslingen er for tung, kan du få hjelp til å sperre de nederste drev bak. Møt derfor i god tid. Det vil med jevne mellomrom bli utført kontroller av syklene før rittene.